web stats
Přihlásit se Registrovat
Přihlaste se k vašemu účtu
Pokud účet nemáte, pak se zaregistrujte

FMX Gladiator Games 2017 v obrazech

Letošní již 17. ročník Gladiator Games je za námi a letos se opravdu bylo na co dívat! V gladiátorském klání vzešel vítězně český zástupce Petr Pilát. V článku naleznete i kompletní fotogalerii.

V pražské O2 aréně se představilo celkem 12 jezdců. Z českých zástupců se zúčastnili Petr Pilát, Libor Podmol, Filip Podmol, Martin Koreň a Matěj Česák. V čele zahraničních zástupců byla španělská hvězda Edgar Torronteras, který kromě úžasných výkonů na motocyklu předvedl i beatboxovou show na mikrofonu. Další jezdci ze zahraničí byli: Luc Accerman, Leo Fini, David Rinaldo, Brice Izzo, Davide Rossi a Ryan Brown.

Kromě freestylistů na motorce skákali i borci na dvou sněžných skůtrech a jeden na čtyřkolce. Akce se bohužel neobešla bez zranění, když Filip Podmol po jednom ze svých triků bohužel nezvládl dobrzdit a narazil do bariéry, přičemž si poranil nohu. Podle zpráv by měl mít zlomenou lýtkovou kost.

Celou show moderoval Leoš Mareš, později i s výpomocí Martina Koreně zatímco v porotě byli legenda českého FMX Petr Kuchař, první češka, která se zúčastní Dakarské rally Gabriale Novotná a olympijský vítěz Aleš Valenta.

Na závěr celého večera byly připravené hned 3 lahůdky a to frontflip, tedy salto vpřed, které zcela poprvé předvedl český jezdec a to Libor Podmol, jemuž se trik povedl bezchybně. Dalším trikem měl být dvojitý backflip, ten měl předvést Filip Podmol, který se předtím ale bohužel zranil. A posledním extra trikem byl náročný trik Flair, tedy otočka o 540°, kterou na druhý pokus úspěšně zvládl vítězný Petr Pilát.

Letošní Gladiator Games se opravdu povedly a příští rok se budeme opět těšit!

Článek byl naposledy upraven: 16.03.2022

Nejnovější komentáře

Jaroslav Knop napsal komentář k Olomouc
Dobrý den , prosím , zda někomu neříká něco jméno Ferdinand Vodička z Přerova a Alois Nečas z Olomou...
kawas napsal komentář k Morašice
Víme, ale přesto děkujeme.. 👍
Havran napsal komentář k Morašice
Náhodou jsem narazil, nevím, jestli víte...Text k odkazu...
Zdravím. Ano, Karel Pomikálek z Liberce na Jawě 250 - nahlížím do programu závodu v roce 1956. Pokud...