web stats
Přihlásit se Registrovat
Přihlaste se k vašemu účtu
Pokud účet nemáte, pak se zaregistrujte

Poslední závod na přírodním trati se u nás jel tradičně na okruhu u Dymokur nedaleko Poděbrad ve dnech 7.-8. září 2024. Hlavní pořadatel ROAD RACING CLUB Dvůr Králové nad Labem s Petrem Civínem v čele, jelo se o body do šampionátu CAMS v celkem 21 třídách. Zpestřením nedělního programu byla ukázková jízda historických závodních strojů Jawa a ČZ na 15 minut. V hlavní třídě Superbike zvítězil v novém rekordu německý pilot David Datzer na BMW..

Závody silničních motocyklů mají v Nepomuku velkou tradici. Letošní, celkově 43. ročník však doprovázelo nezvyklé ticho z reproduktorů. Diváci se vždy dozvěděli jen základní fakta, nic víc. Zasvěcený komentář Karla Březiny, který závodům historických motocyklů vždy dodává tu pravou "šťávu" chyběl. Tak snad příště...

Fotografie ze závodu MS SBK 2024 v Mostě od fotografa Petra Hýska...

O víkendu 19-21.7.2024 jsme si mohli naplno užít největší motocyklový podnik na našem území a to Mistrovství světa Superbiků na Autodromu v Mostě. Počasí bylo nádherné, slunečné s vysokými teplotami a bylo tedy jasné, že takto extrémní podmínky na trati, v depu i na celém okruhu budou trápit všechny, ale hlavně závodníky a mechaniky. Jezdci se chladili ledem, větráky či naložením ve studeném bazénku, lidé spíše pivem a studenými nápoji. Návštěvnost byla veliká a celkem víc než 58 tisíc diváků tak překonalo rekord z minulého roku. Tréninky, závody a bohatý program jako kaskadér, přelet stíhačky AERO Vodochody, Paddock Show, Victory Lane nebo možnost projet se po skončení závodů na své motorce po trati, to vše zaručovalo skvělou zábavu. Organizátoři zajistili i dostatek velkoplošných obrazovek, piva a jídla, stánků se suvenýry, live timening i program pro děti.

Redakční fotogalerie z nedělních závodů mistrovství světa superbiků konaných na autodromu v Mostě 21.7.2024, které také zcela ovládl Turek Toprak Razgatlioglu.

Fotogalerie z kompletního pátečního a sobotního dění na autodromu Most při závodech mistrovství světa superbiků, které se konaly v termínu 19-21.7.2024.

Ve dnech 21.-23.6. se na autodromu v Mostě jelo 3.kolo mistrovství německa silničních motocyklů IDM a zároveň FIM mistrovství světa sidecarů. Nabízíme zpětně několik momentek z tohoto podniku:

Redakční fotogalerie z Ceny města Jičína - závodů historických motocyklů a sajdkárů...

Tradiční závod 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích 2024 měl letos dva krále: Petra Najmana a Davida Datzera..

První silniční motocyklový závod o body do Mistrovství a Přeboru ČR na přírodních okruzích a Mistrovství Slovenska, uspořádal Road Racing Club Petra Civína ve dnech 19.-21.4. na brněnském autodromu ...

Nejnovější komentáře

Jaroslav Knop napsal komentář k Olomouc
Dobrý den , prosím , zda někomu neříká něco jméno Ferdinand Vodička z Přerova a Alois Nečas z Olomou...
kawas napsal komentář k Morašice
Víme, ale přesto děkujeme.. 👍
Havran napsal komentář k Morašice
Náhodou jsem narazil, nevím, jestli víte...Text k odkazu...
Zdravím. Ano, Karel Pomikálek z Liberce na Jawě 250 - nahlížím do programu závodu v roce 1956. Pokud...