web stats
Přihlásit se Registrovat
Přihlaste se k vašemu účtu
Pokud účet nemáte, pak se zaregistrujte

Modely Harley-Davidson® Pan America™ 1250 a Pan America™ 1250 Special jsou úplně nové motocykly kategorie adventure touring. Harley-Davidson uplatnil své hluboké konstruktérské dovednosti a vybavil tyto motocykly pokročilými technologiemi pro dokonalý zážitek z jízdy.

Jak zazimovat motorku? Zima se opět pomalu blíží a tak nezbývá než se s tím smířit a začít s přípravami na zazimování motocyklu. V článku si rozebereme jak vyřešit zazimování nejdříve přehledně a rychle v jednoduchých bodech a následně si detailně rozebereme všechny aspekty přípravy motorky na zimu. Není potřeba brát tento návod na zazimování přehnaně vážně, ale některé základní body je třeba udělat, aby byla motorka na jaře v co nejlepší kondici. Proto v článku začneme nejdříve přehledným seznamem kroků, kterých se stačí držet.

Přemýšlíte jaký olej nalít do Vašeho motocyklu a nevyznáte se v jejich dělení a značení? To rozhodně nejste sami a proto jsme pro Vás připravili tento článek, ve kterém si popíšeme jednotlivé druhy olejů, jejich vhodnost, co přesně znamená jejich značení a který olej tedy pro Váš motocykl vybrat.

Vstanete z postele, dnes nemáte žádný plán, když předpověď počasí nebyla zrovna příjemná. Kouknete ven z okna a zjistíte, že rosnička se, jak už to tak často bývá, opět spletla, a venku je nádherné počasí lákající na projížďku na motorce. Rychle se oblečete, sbalíte to nejnutnější a už se nemůžete dočkat nádherně stráveného dne projížďkou na motorce. V garáži vám však zkazí náladu pohled na špinavou motorku, kterou jste nestihli po minulém výletu vypucovat. Co teď? Vytáhnou hadici, domácí wapku, kýbl s vodou nebo zajet na benzínku k samoobslužné myčce a nechat tam drobné… Než však budete moci sednout a vychutnat si jízdu na motorce, uběhne spousta času, který strávíte drhnutím zaschlé špíny, měněním špinavé vody a leštěním vašeho drahokamu několika čistícími prostředky.

“Italské stroje jsou nespolehlivé.” Možná jste už takové tvrzení slyšeli. Platí to ale pro vše, co se k nám z Itálie dostane? Pro Alfu Romeo nejspíš ano. Co ale Aprilia nebo Ducati? Zaměřme se na Aprilii, konkrétně model Shiver, který patří k nejkrásnějším a cenově dostupným sportovně-cestovním motocyklům.

Ve vývoji je nový typ helmy s navigací, uvnitř má být Android se zjednodušeným ovládáním hlasem. Tvůrci už prý mají prototyp, ale potřebují vybrat peníze na náročnou výrobu přileb tlakovým vstřikováním.

Další díl video série o vývoji Desmosedici RR se zaměřuje na konstrukci výfukového systému, dále je řečeno pár slov o palivové nádrži a největší prostor je dán snad těm nejdůležitějším podvozkovým komponentům - a to tlumičům, které jsou od renomovaného výrobce Öhlins. Konec tohoto dílu je věnován letmému pohledu na brzdy a kola. Opět nás celým dílem provází technický ředitel Ducati - Andrea Forni.

Myšlenka na počátku byla jasná - vzít motor spolu s kyvkou z Fireblada 954 a postavit okolo toho motorku, která by byla lehčí, užší a ve všech směrech lepší než původní CBR. Ne, tohle není žádná přestavba nebo něco podobného, to je nový naprosto ohromující motocykl postavený ze stárnoucí Hondy.

Bezpochyby jeden z nejexkluzivnějších motocyklů světa a zároveň homologovaná replika závodního motocyklu. Nyní z pohledu vývojářů a konstruktérů na videích.

V motocyklovém průmyslu se již objevilo mnoho vymožeností jako jsou: ABS, kontrola trakce, vstřikování paliva, dokonce i airbagy a spousta dalších. Nyní by měla přijít další vymoženost a to bude právě noční vidění na motocyklu.

Nejnovější komentáře

Jaroslav Knop napsal komentář k Olomouc
Dobrý den , prosím , zda někomu neříká něco jméno Ferdinand Vodička z Přerova a Alois Nečas z Olomou...
kawas napsal komentář k Morašice
Víme, ale přesto děkujeme.. 👍
Havran napsal komentář k Morašice
Náhodou jsem narazil, nevím, jestli víte...Text k odkazu...
Zdravím. Ano, Karel Pomikálek z Liberce na Jawě 250 - nahlížím do programu závodu v roce 1956. Pokud...