web stats
Přihlásit se Registrovat
Přihlaste se k vašemu účtu
Pokud účet nemáte, pak se zaregistrujte

Premiérové Hořice Maxe Zanášky

O uplynulém víkendu se závodní tým MZ3 Corse zúčastnil 61. ročníku hořických zatáček. Pro Maxe Zanášku byl tento ročník úplně prvním v životě z pohledu jezdce, a tak do Podkrkonoší přijížděl s velkým natěšením, ale současně také respektem. 

Sobotní ranní trénink probíhal v mírném dešti, a proto bylo nutné přezout na mokré gumy. V tomto ohledu však neměl tým štěstí, protože došlo k výpadku elektrického proudu přesně v době přezouvání. Zadní kolo tak zůstalo zaseknuté v zouvačce déle než hodinu a Max bohužel, kvůli této banalitě, do svého prvního tréninku vůbec nenastoupil. 

Celý den pak nad Hořice přicházely intenzivní dešťové přeháňky, proto bylo jasné, že další trénink proběhne opět na mokrých pneumatikách. 

Vzhledem k neúčasti v dopolední kvalifikaci se tým rozhodl odjet celý trénink za zkušenějším jezdcem Rendou Horákem (250 Open). Ten Maxovi ukázal ideální stopu a udával optimální tempo na mokré dráze. Díky tomu si Max zajistil 8. nejrychlejší čas.

Nedělní závod kategorie SSP300 byl tentokrát spojen s kategoriemi 125 GP a 250 open, přičemž byl tento závod vyhlášen jako suchý. Startovní procedura byla rozdělena na dvě části. Nejdříve odstartovaly stopětadvacítky, po dvaceti vteřinách je pak následovaly třístovky společně s dvě stě padesátkami. Max opět nezklamal při startu, po kterém se na malou chvíli objevil až na třetím místě své kategorie. Poté se však zkušenější jezdci dostali do svého tempa a Max s nimi neudržel kontakt. Postupně se před ním vytvořila několikavteřinová mezera, a většinu závodu tak jezdil osamocen. Cílem nakonec Max projel na 6. místě. 

S tímto výsledkem je tým spokojen a zamíří na další závody, které se konají už za 14 dní ve slovenských Kopčanech, pozitivně naladěn. 

,,Rád bych touto cestou poděkoval především sponzorům (Deresta - realizace staveb, 4SR - For Street Racing, Pourazu.cz, KEVEX - Poděbrady), mým mechanikům, rodině, přítelkyni, fanouškům a v neposlední řadě Rendovi Horákovi a Pavlovi Matušovi za cenné rady a zkušenosti. Zároveň gratuluji svým soupeřům ke skvělým výkonům, které po celý víkend na této náročné trati předváděli”

Nejnovější komentáře

V Mostě to letos rozjeli ve velkém, paráda ...
Marco33 napsal komentář k Jakub Kornfeil se vrací!
Paráda, tak alespoň něco. Jen je škoda, že to asi nikde v televizi neuvidíme.. Nebo se pletu?...
Ranger61 napsal komentář k Nový provizorní kalendář MotoGP 2020
Sice dobrá zpráva, ale stejně bude Brno bez fanoušků a i bez novinářů jen u televize. Velice s podiv...
Dobrá zpráva, Jackovi fandím už moc dlouho a myslím, že si to zaslouží Snad nebude zbrklej a nebud...