web stats
Přihlásit se Registrovat
Přihlaste se k vašemu účtu
Pokud účet nemáte, pak se zaregistrujte

IDM může začít..!

Čekání je u konce. Závody v Assenu, na Sachsenringu, Lausitzringu a na Hockenheimu jsou potvrzeny. Letošní sezóna Mezinárodního německého mistrovství silničních motocyklů začíná od 14. do 16. srpna na okruhu TT Circuit van Drenthe v Assenu (NL). „IDM je jedinou motocyklovou závodní sérií, která je letos hostem tohoto tradičního okruhu“ říká koordinátor závodů Normann Broy.

Od přerušení kvůli Corona - Pandemii vyvinul tým Motor Presse Stutgart koncepty bezpečnosti a hygieny pro implementaci sezóny IDM za těchto nových podmínek. Bohužel po více než třech a půl měsících nedobrovolné přestávky se IDM musí konat před prázdnými tribunami. Díky podpoře sponzorů jsou pro mnoho fanoušků plánovány živé přenosy na internetu a speciální tiskové přílohy v časopisech PS a MOTORRAD.

Druhý závod na Sachsenringu je překvapením. Mnoho jezdců IDM Superbike 1000, především dvojnásobný šampion Ilya Mikhalchik, velmi litovalo zrušení závodu v rámci ADAC Sachsenring Classic v květnu. Nyní proběhne samostatný závod IDM se všemi třídami, která se bude konat 7. a 8. září a co je neobvyklé: v pondělí a v úterý. Je to však jediný způsob, jak integrovat populární okruh MotoGP do kalendáře IDM 2020.

Sachsenring tvoří s Lausitzringem dvojitý balíček IDM 2020. Ze Saska se jede přímo na závodní dráhu v Braniborsku, asi 150 kilometrů, kde se třetí závod IDM uskuteční následující víkend (11. a 12. září). Finále se bude konat poslední víkend v září (25. - 27. září) na Hockenheimringu.

Po zrušení mnoha závodů a žonglování s nespočetným novým designem kalendáře, Broy a jeho tým dosáhli malého mistrovského díla. "Mezitím jsem se téměř vzdal naděje. Ale nevzdali jsme se a díky podpoře provozovatelů závodních tratí můžeme nyní představit malý, ale skvělý kalendář IDM. “
Anke Wieczorek, Foto: MPS/Dino Eisele

Nejnovější komentáře

Zajímavý, za mě do lesa a přírody elektromotorky určitě dávají smysl 👍
V Mostě to letos rozjeli ve velkém, paráda ...
Marco33 napsal komentář k Jakub Kornfeil se vrací!
Paráda, tak alespoň něco. Jen je škoda, že to asi nikde v televizi neuvidíme.. Nebo se pletu?...
Ranger61 napsal komentář k Nový provizorní kalendář MotoGP 2020
Sice dobrá zpráva, ale stejně bude Brno bez fanoušků a i bez novinářů jen u televize. Velice s podiv...